Three for the Weekend in Latvia: Trees, Nutcracker, Snow White's school

Take note – story published 4 years ago

One good thing about Latvia is that your never far from a worthwhile cultural happening. Here are a trio of weekend possibilities for you.

Follow the Rīga Christmas tree trail

 

It's already the tenth time that Rīga - birthplace of the decorated Christmas tree and don't let anyone from Tallinn tell you otherwise - has provided a special Christmas Tree trail through the city. It provides a perfect opportunity to take a leisurely stroll.

Kronvalda park is the epicenter of the trail, with illuminated objects and details of where to find the various stylised trees in other parts of the city, or you can look at the online map.

 

The Nutcracker

Tchaikovsky's ballet in two acts is a bolted-on Christmas season classic and this production at the Latvian National Ballet and Latvian National Opera is hugely enjoyable with a 19th century Baltic setting. As is always the case at the Rīga opera house, the audience is in a win-win situation with high standards of performance and artistry wedded to prices that leave plenty left over for a Christmas shopping spree. There are two performances on December 7.

Snow White's school

Not one but three chances to see one of the favorite performances in the Latvian theatrical repertoire ever since it made a landmark appearance on Latvian radio way back in 1954. Suitable for younger and older children alike there are productions by different theatrical groups on December 7 in Liepāja at 13:00, and in both Mārupe and Alūksne at 18:00.

 

 

 

 

 

"Ziemassvētkus gaidot"

  • Kad:  8. decembrī.
  • Cikos? Kur? : 11.00 Ventspils Bērnu pilsētiņā un plkst. 15.00 Bērnu parkā "Fantāzija".
  • Piedāvājums: Norisināsies muzikāla izrāde bērniem "Ziemassvētkus gaidot". Ventspils Ziemassvētku egles jau iedegtas un visa pilsēta mirdz neskaitāmās gaismiņās. Tātad arī Čučumuižas eglītē vajag salikt svecītes. Šis uzdevums svētdien tiks uzticēts rūķītim Kikī. Taču, viņam šķiet, ka eglītē rotājumu ir par daudz un svecītēm tur nav vietas. Vieta jāatbrīvo, bet kuru mantiņu labāk ņemt nost? Vienu, otru, trešo… un tā darbi var pārvērsties nedarbos. Izrādās, ka Ziemassvētku vecītim ir Lielā darbu un nedarbu grāmata, kuru izlasot, top skaidrs, kurš pelnījis dāvanu, bet kurš… hmm… Pasākumos Čučumuižas rūķi kopā ar ģimenēm smiesies, dziedās, kutinās Sniega rūķiem pēdiņas, ies rotaļās, un, protams, vēlēs viens otram priecīgus Ziemassvētkus. Pasākumus vadīs mākslinieki - Kristīne Bitēna, Atvars Sirmais un Dace Skadiņa.

 

 “Mazulis ausās, Ziemssvētkos klausās”

  • Kad: 8.decembrī.
  • Cikos: 11.00.
  • Kur: Operas Beletāžas zālē Aspazijas ielā 3, Rīgā.
  • Piedāvājums: Muzikāls ceļojums apkārt pasaulei Ziemassvētku noskaņās. Ar lielu prieku veram vaļā mūsu Baltā nama durvis pašiem jaunākajiem kultūras notikumu baudītājiem, bērniem līdz četru gadu vecumam, uz operas un baleta tematikai veltītiem Ziemassvētku koncertiem Mazulis ausās, Ziemassvētkus klausās. Lai tikšanās ar pasaulē un Latvijā populārām Ziemassvētku melodijām stīgu kvarteta un flautas izpildījumā noritētu jauki un lai omulīgi justos gan mazie, gan viņu vecāki, esam sarūpējuši milzīgu, polsterētu brīnumsegu, uz kuras mazuļi varēs brīvi ļauties emocijām un kustībai mūzikas ritmos, kā arī pateikt čau! segā izšūtajiem populārajiem LNOB bērnu izrāžu varoņiem.

 

“Sniegbaltītes skola” Mārupē

  • Kad: 7. decembrī.
  • Cikos: 18.00.
  • Kur: Mārupes kultūras namā Daugavas ielā 29, Mārupē.
  • Piedāvājums: Leģendārā pasaka "Sniegbaltītes skola" ir kļuvusi par vienu no mīļākajam bērnības pasakām jau daudzām paaudzēm. Šogad Latvijas Jaunatnes teātris saviem skatītājiem piedāvās jaunu un krāšņu šīs muzikālās bērnu pasakas iestudējumu, kurā darbosies visiem labi zināmie pasakas tēli - Sniegbaltīte, Salatēvs, zaķēni, vilcēns un citi meža zvēri. Lomās -Laima Miltiņa, Jānis Jarāns, Raimonda Vazdika, Pēteris Šogolovs, Juris Millers, Dace Makovska, Jānis Mūrnieks, Sandis Bergholds, Kārlis Tols,  u.c.Izrādēs piedalās arī TDA "Dzintariņš" dejotājas.  Izrādes režisors - Jānis Mūrnieks, producents - Juris Millers. Izrāde paredzēta pirmsskolas vecuma skatītājiem un jaunāko klašu skolēniem.

 

“Inspektors Tutū”

  • Kad: 8.decembrī.
  • Cikos: 15.00.
  • Kur: Dailes teātrī Brīvības ielā 75, Rīgā.
  • Piedāvājums: Policijas inspektors Tutū ir ļoti skaists, ļoti labs, taču... nav sevišķi gudrs. Kad inspektora kabinetā iemaldās Vilks, kurš meklē meitenīti ar sarkanu cepurīti, Karaliene, kura meklē Sniegbaltīti, lai dāvātu tai sārtu ābolu, Sapņu princis, kurš meklē dusošo līgavu, lai modinātu to ar skūpstu, un citi pasaku varoņi, kuri visi, kā sarunājuši, kādu pazaudējuši, Tutū savicina fejas burvju nūjiņu un... sadara tik daudz muļķību, ka pasakas sajaucas, un palīdzēt ieviest kārtību var tikai Brokoļu feja un Burvju spogulis, kas vienmēr saka patiesību. “Spogulīt, spogulīt, saki man tā...”

 

„Nemo un draugi no Madagaskaras” Dobelē

  • Kad: 8. decembrī.
  • Cikos: 15.00.
  • Kur: Dobeles pilsētas kultūras namā Baznīcas ielā 6, Dobelē.
  • Piedāvājums: Aicina piedalīties krāsainā, jautrā un neiedomājami atraktīvā šovā . Jūs pārsteigs pasakaini tēli no Āfrikas džungļiem un Zemūdens pasaules, kā arī bērniem būs neparasta iespēja vērot un iesaistīties Super Ārsta glābšanas operācijā. Jautra mūzika, burbuļi, lielas piepūšamās bumbas, lieliski un krāsaini kostīmi.

 

“Sniegavīrs Olafs”

  • Kad: 8. decembrī.
  • Cikos: 15.00.
  • Kur: Bauskas kultūras centrā Kalna ielā 18, Bauskā.
  • Piedāvājums: Šo stāstu par sniegavīru Olafu zina gan lieli, gan mazi, tāpēc mēs ar savu radošumu un aizrautību to atspoguļosim uz skatuves. Būs dziesmas, būs dejas, būs prieki un līksmas - viss, kas svētkos vajadzīgs. Risināsim ķibeles un atcerēsimies, ka svēkos jābūt kopā, ka dāvanas nav svarīgākais, bet kopā būšanas prieks ir tas, kas svētkus iekrāso gaišākās krāsās. Patīkamu izrādi gan lieliem, gan maziem!

 

Apskati karaliskās strelīcijas

  • Kad: Katru dienu.
  • Cikos: No 10.00 līdz 16.00.
  • Kur: Latvijas Universitātes (LU) Botāniskajā dārzā Kandavas ielā 2.
  • Piedāvājums: LU Botāniskajā dārzā uzplaukuši pirmie karalisko strelīciju 'Strelitzia reginae' ziedi. Paredzams, ka strelīciju ziedēšana turpināsies visas rudens-ziemas sezonas garumā. Savvaļā karaliskās strelīcijas ir sastopamas Dienvidāfrikā. Citviet pasaulē tās ir populāri siltumnīcu augi un telpaugi. Valstīs ar siltāku klimatu strelīcijas kā dekoratīvus augus audzē arī āra apstākļos, taču Latvijas klimats strelīcijām nav piemērots, tādēļ šeit tās audzējamas tikai telpās. Karaliskās strelīcijas tautā ir pazīstamas arī ar nosaukumu “paradīzes putni”. Strelīcijas par paradīzes putniem mēdz dēvēt to neparastās ziedu formas dēļ – augu zieds atgādina krāšņu putnu.
 
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

 

https://www.lsm.lv/raksts/dzive--stils/vecaki-un-berni/rukosanas-ausisanas-tintes-makonu-petisana-brivdienu-pasakumu-celvedis-gimenem-ar-berniem.a340735/

Seen a mistake?

Select text and press Ctrl+Enter to send a suggested correction to the editor

Select text and press Report a mistake to send a suggested correction to the editor

More

Most important